Ok, je hebt de discussie gewonnen!

Door nwagenaar op vrijdag 5 juni 2009 23:48 - Reacties (17)
Categorie: Onzin, Views: 4.530

Goed, de afgelopen paar dagen had ik met iemand een toch wel zeer leuke discussie die in eerste instantie ging over het bezoek van een Jehova Getuige en dat ik er geen geduld voor hen had om met hun te praten. Uiteindelijk ontspoorde de correspondentie in een discussie. Hoe of wat, laat ik even buiten deze posting, maar het was behoorlijk netjes en niet grievend voor de Christelijke medemens die op deze Aarde rondlopen. Wij hebben ons beide zeer goed gedragen wat dat betreft ;)

Alleen jammer dat ik deze discussie dus grandioos heb verloren. Maar uiteindelijk bleek er een voorwaarde te zitten aan deze discussie, als ik zou verliezen moest ik mijn verlies bekend maken aan de buitenwereld. :+ So, here it goes:

Je hebt gewonnen en iedereen kan dit nu lezen ;) Gefeliciteerd met je overwinning en geniet er niet te lang van!

En aub niet te veel nadenken over deze non-informatieve post. Maar belofte maakt schuld en dit leek mij toch een goede manier om het bekend te maken :P

Volgende: Windows gebaseerde HTPC software, 1 jaar later 07-'09 Windows gebaseerde HTPC software, 1 jaar later
Volgende: De entertaiment industrie anno 2009 en mijn beeld op de toekomst 05-'09 De entertaiment industrie anno 2009 en mijn beeld op de toekomst

Reacties


Door Tweakers user Ch3cker, vrijdag 5 juni 2009 23:52

Je maakt me erg nieuwsgierig! :P

Door Tweakers user Omega007, zaterdag 6 juni 2009 00:02

Dit gaat zo maar niet, nu willen we de rest ook...

Door Tweakers user bulle bas, zaterdag 6 juni 2009 00:03

hun=hen

Discussies win je met een wapen he. Tip voor de volgende keer. @your service! 8-)

Door Tweakers user elmo_the_elk, zaterdag 6 juni 2009 00:04

Dank je. Je bent in ieder geval een sportieve verliezer. En mocht je ooit weer een discussie aan willen gaan over wat voor onderwerp dan ook, dan hou ik me natuurlijk aanbevolen :P Krijg ik dan ook weer een speciale vermelding hier omdat ik gewonnen heb? ;)

Door Tweakers user painkill, zaterdag 6 juni 2009 00:11

Een discussie is er niet om te winnen of te verliezen, het is in eerste instantie bedoeld om meningen te delen!

En zo nodig je mening daarop aan te passen, maar echt winnen, of verliezen doe je nooit :)

Door Tweakers user nwagenaar, zaterdag 6 juni 2009 00:12

@Ch3cker en Omega007

Bepaalde dingen moeten privť blijven, ook even deze discussie als je het niet erg vindt. Ik vond het al moeilijk om een posting te maken waarbij ik mijn verlies dus erken. En dat iedereen kan genieten van het feit dat ik heb verloren van elmo_the_elk ;)

@bulle bas

Dank je voor de grammatica check. En ik zal je advies in gedachte houden als ik de discussie met elmo_the_elk weer zal aangaan :)

@elmo_the_elk

Mocht er weer een discussie komen en ik verlies deze wederom, dan zal ik er weer een posting aan wagen en dit bekend maken. Want ik weet nu wat de voorwaarde is als ik hem verlies :+ Maar uiteraard verwacht ik - dat wanneer ik win - ook hetzelfde van jou, hoe klein dat die kans ook is dat ik het zal winnen :P

[Reactie gewijzigd op zaterdag 6 juni 2009 00:22]


Door Tweakers user BennyU, zaterdag 6 juni 2009 01:31

Tjonge ... wat een toestand om een gesprekje. Ik persoonlijk heb er nooit problemen mee om een discussie te 'verliezen' als ik daardoor wat wijzer wordt. Tis ook een kwestie van oefening baart kunst denk ik. Hoe langer/vaker je bepaalde discussies voert, des te beter ken je de wapenfeiten uit je hoofd.

Door Tweakers user Tead, zaterdag 6 juni 2009 02:32

Een discussie verlies je niet, je bent overtuigd door de argumenten van je discussie partner.

Door Tweakers user Lennart, zaterdag 6 juni 2009 09:43

Een discussie met een weddenschap blijft een weddenschap ;)

Door Tweakers user Apache, zaterdag 6 juni 2009 11:01

Losstaande van het feit of je geduld hebt of niet om met hem te praten, ik weet van mezelf dat ik al die geloofszaken onzin vind en dat ook al praat ik 58 jaar lang met de meest inspirerende gelovende personen ik mijn mening daarover niet wijzig.

Daarom kies ik ervoor om zowel hun als mijn tijd niet te verkwisten.

Het is zelfs niet zo dat ik niets geloof, ik geloof in het niet-geloven :)

Door Tweakers user Soldaatje, zaterdag 6 juni 2009 13:08

Ik werk voor gelovigen, met gelovigen, en heb nog nooit een discussie gehad over geloof.

Respect heet dat.

Door Tweakers user regmaster, zaterdag 6 juni 2009 13:30

@Soldaatje
Volgens mij is ieder geloof ontstaan uit een discussie over het hoe en waarom. Geen discussie aangaan is mijns inziens geen uiting van respect.

Door Tweakers user Derice, zaterdag 6 juni 2009 13:33

Nou, nog een geluk dan dat je dit op vrijdag post, had je het op zondag gedaan, dan was er wellicht nog een discussie ontstaan met deze of gene. ;)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 6 juni 2009 13:33]


Door Tweakers user Soldaatje, zaterdag 6 juni 2009 13:48

Er valt niks te discussiŽren, Ik geloof niet, zij wel, punt.

Vrede op aard.

Door Tweakers user nwagenaar, zaterdag 6 juni 2009 14:31

Even voor de duidelijkheid, het ging dus niet om het geloof persť of om de Jehova Getuigen zelf. Het was een zeer nette discussie waarbij niet over de na- of voordelen van het geloof werd besproken oid. Het was dus in zijn geheel niet respectloos over het geloof. Zoveel kan ik nog wel meedelen. ;)

Bovendien, als het om geloof aankomt heb ik altijd respect. Ik heb hoofdzakelijk op Christelijke scholen gezeten en veel familieleden zijn Christelijk. Wat dat betreft ben ik altijd netjes in een discussie, zelfs als het niet om het geloof gaat :)

Door Tweakers user Miss_Stranger, zaterdag 6 juni 2009 17:22

Soldaatje schreef op zaterdag 06 juni 2009 13:08 :

Ik werk voor gelovigen, met gelovigen, en heb nog nooit een discussie gehad over geloof.

Respect heet dat.
Respect...? Beetje een loze uitspraak.
En hoe ver gaat je respect voor gelovigen dan?
Je hebt immers zoveel religies. (denk aan Islam, Satanisme etc. om zomaar wat op te noemen)

Door Tweakers user rodie83, zondag 7 juni 2009 21:27

Punt blijft dat figuren die bij je aanbellen om hun geloof te verspreiden verboden zouden moeten worden. Het is irritant en getuigt op geen enkele manier van respect. Het is vrijwel net zo irritant als telefonische verkopers. Maar dat is vast niet waar de discussie op verloren is :P

Reageren is niet meer mogelijk