Kun je een keer goed slapen, vind je dit om half 6 in de ochtend..

Door nwagenaar op donderdag 20 augustus 2009 23:07 - Reacties (29)
Categorie: Onzin, Views: 13.316

Op donderdag 6-8 werd ik om half 6 behoorlijk opgeschrikt door een enorme knal en lawaai. Aangezien ik twee katten heb, was het mogelijk dat zij een prullenbak omgegooid hadden of iets dergelijks. Dus hup mijn bed uit en even kijken wat er precies is gebeurd. Bij controle van de keuken zag ik niks, vervolgens liep ik de woonkamer binnen en stapte direct in glas. Hmmm... Glas, dus ik bekeek mijn ramen het viel mij op dat ik een lege hoek had waar die avond daarvoor toch zeker een Panasonic plasma had gestaan. Bij een blik over mijn tafeltje heen kreeg ik de schrik van mijn leven, was ik direct wakker en kwamen er een aantal woorden uit die ik maar niet zal herhalen :P

Om even aan te geven wat ik die ochtend aantrof, kijk en huiver:

http://www.xs4all.nl/~shalafi/kapot/P8060120_klein.JPG


Deze foto is gemaakt voor mijn verzekeringsmaatschappij omdat de hoeveelheid glas gewoon abnormaal was. En voor degene die het nog niet echt snappen, boven op mijn TV meubel had een glasplaat moeten zitten :+ Hoe of wat is mij geheel onduidelijk, maar het gewicht kan het niet zijn geweest. Voorheen heeft hier een Sony 16:9 CRT televisie opgestaan die een groter gewicht had dan mijn voormalige Panasonic.

Kortom, na het één en ander verplaatsen was het tijd om de boel schoon te maken. Ik heb circa een halve vuilniszak vol met glasafval en in totaal ben ik 2 uur bezig geweest om alles weg te halen. Bij een volgende stofzuigeractie op zaterdag, kwam ik er zelfs nog wat tegen, het zat werkelijk overal. Uiteindelijke schade was:

- Panasonic Plasma TH-42PX80
- XFX Geforce 9400 die na deze actie niet meer in mijn mediacenter zat
- Moederbord (kortsluiting)
- HQ HDMI kabel (uiteinden was losgerukt)
- TV meubel

Tijd om de verzekering te bellen en het geheel door te geven. Ik had een bezoekje verwacht van de expert, maar klaarblijkelijk was de volgende foto voldoende om dit niet te doen en de door mij aangegeven schadebedrag, toe te kennen:

http://www.xs4all.nl/~shalafi/kapot/P8140124_klein.JPG


Nu is dit nu een paar dagen geheel geregeld en ik moet het doen met mijn oude Samsung 4:3 LCD TV van 55 CM en een oude DVB-S receiver ( ;( ) dus tijd genoeg om in die tussentijd te kijken naar een nieuwe TV meubel met een minimale diepte van 55CM (al gevonden bij Ikea) en een vervanging voor mijn voormalige TV. Aangezien dat ik een Panasonic TH-42PX80 had, leek mij hetzelfde model een goed idee. Maar de levertijden zijn ronduit slecht, dus misschien zou het de opvolger kunnen worden in de vorm van de Panasonic TX-P42X10. Maar eigenlijk staat mij het model niet echt (ik moet hem IRL nog zien) aan, dus bij mijn zoektocht heb ik een mogelijk alternatief gevonden in de LG 42PQ6000. Aankomende zaterdag maar eens kijken of ik voor een goede prijs één van deze drie kan verkrijgen.

Dus hopelijk dat ik volgende week dan foto's kan laten zien van mijn nieuwe en verbeterde setup :) Maar voor nu even de foto hoe het eruit zag voor deze belabberde donderdag ochtend:

http://www.xs4all.nl/~shalafi/kapot/P4150077_klein.JPG

Volgende: Eindelijk een nieuwe TV en een nieuwe tv-meubel! 09-'09 Eindelijk een nieuwe TV en een nieuwe tv-meubel!
Volgende: Windows gebaseerde HTPC software, 1 jaar later 07-'09 Windows gebaseerde HTPC software, 1 jaar later

Reacties


Door Tweakers user QuiCk01, donderdag 20 augustus 2009 23:14

Zoo dat is behoorlijk schrikken!
Ben benieuwd naar je nieuwe setup!

Door Tweakers user Darkstone, donderdag 20 augustus 2009 23:21

gelukkig heb je geen wii O-)

anders gelooft de verzekering het nooit :Y)

Door Tweakers user kipusoep, donderdag 20 augustus 2009 23:33

Damm, zoiets aantreffen is echt mijn ergste nachtmerrie :|
Zuur zeg! Ben vandaag met mijn broer mee geweest om te kijken voor een nieuwe televisie, en hij heeft gekozen voor een Philips, uit de nieuwe 9-serie, namelijk de 37PFL9604H, waarschijnlijk te klein voor je, maar wel superieur beeld!
Misschien heb je er wat aan ;)

Door Tweakers user Attitude, donderdag 20 augustus 2009 23:34

Is ie gewoon door de glasplaat heen gezakt? Misschien dat er iets bestaat als "glasmoeheid" en dat ie daardoor opeens er doorheen is gegaan?

Door Tweakers user Eguna, donderdag 20 augustus 2009 23:46

Ouch, zuur! Geen glazen tafeltjes meer voor mij :p

Door Tweakers user sharvinz, donderdag 20 augustus 2009 23:53

Uhm...de katten niet opgegeten?

Door Tweakers user mae-t.net, vrijdag 21 augustus 2009 00:00

Toch snap ik niet helemaal hoe die TV aan de verkeerde kant van het tafeltje achterover is gevallen in plaats van voorover...

Maar wat betreft dat gewicht: Sony CRT bakken zijn weliswaar belachelijk zwaar, maar misschien heeft die wel op een breder oppervlak of zelfs op de rand van het meubel gerust en zo de glasplaat ontlast.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 21 augustus 2009 00:01]


Door Tweakers user NielsTn, vrijdag 21 augustus 2009 00:07

Ziet er uit alsof ie naar voren getuimeld is (vandaar dat de beeldbuis onderin als scharnierpunt meegewerkt heeft op de (restanten) van de glazenplaat er onder: hoppatee: salto mortale!).

Hopelijk zal de verzekering snel meewerken. En daarna shoppen voor een leuke waardige opvolger! :)

hmmm... heb hier een 83cm normale tv-buis nog staan.... ben benieuwd hoe lang die glazen plaat het houdt met ca 53 kg aan dode massa er op :>

Door Tweakers user Static Dragon, vrijdag 21 augustus 2009 00:31

2 uur bezig met opruimen? :O
Hoppatee de stofzuiger erop, 5 minuutjes en je bent klaar. :+

Door Tweakers user TerraGuy, vrijdag 21 augustus 2009 00:36

Kun je normaal gesproken niet goed slapen dan?

Door Tweakers user Kazu, vrijdag 21 augustus 2009 00:54

Ziet er best ernstig uit inderdaad. Maar als ik dat zo zie, dan ga ik mee met de verklaring van NielsTn. Je kan duidelijk zien dat het glas geknapt is, en de tv voorover op de tafel geknald is alvorens een koprol te maken.

Mijn eerste verdenking was meteen de katten, maar dan moeten ze wel hele grote toeren hebben uitgehaald :P

Door Tweakers user ndsc, vrijdag 21 augustus 2009 01:04

@TerraGuy

Waarschijnlijk door het warme weer. Ik heb daar in ieder geval wel last van. :P

Door Tweakers user Joep, vrijdag 21 augustus 2009 01:11

Nogal genaaid dat de HDMI-kabel je videokaart en dus ook je mobo mee het graf insleurde.

Sterkte :| ;)

Door Tweakers user Garrett, vrijdag 21 augustus 2009 01:44

Trendhopper meubel toevallig? ;)
Precies de reden dat ik geen glazen (salon)tafel wil, gecondoleerd met je verlies ;)

Door Tweakers user Kev0, vrijdag 21 augustus 2009 02:54

Onder welke verzekering valt zoiets eigenlijk? Wel mooi dat je wat aan je verzekering hebt gehad! :)

Door Tweakers user Phusebox, vrijdag 21 augustus 2009 06:08

Inderdaad, vroeg me ook al af hoe je hier voor verzekerd kunt zijn?
Dus als ik een nieuwe tv wil moet ik even een onstabiele tafel kopen?

Door Tweakers user n0elite, vrijdag 21 augustus 2009 06:52

Gewoon aanvullende inboedelverzekering :P

Door Tweakers user Hobbles, vrijdag 21 augustus 2009 07:58

Als je de TV niet verplaatst hebt voor de eerste foto lijkt me er toch iets vreemds aan de hand, de kabels hangen namelijk over de TV heen. Lijkt me ook niet dat hij zo uit zichzelf kan vallen...

Lag er toevallig geen gewonde kat in de buurt? :D

Door Tweakers user Phoenix1337, vrijdag 21 augustus 2009 08:38

Kan in principe wel, als hij voorover gekanteld is, daarna met de glasplaat op de poten van het meubel terrecht is gekomen en daarna een salto dan klopt het precies met de kabels :)


Door Tweakers user nwagenaar, vrijdag 21 augustus 2009 08:54

Voor de duidelijkheid: Nee, er waren zeker geen katten in de buurt (ze waren buiten). Zou nogal apart zijn dat zij het glas hebben kunnen slopen, van ze komen daar niet eens in de beurt! Bovendien lagen er geen zaken in de buurt die na een val het glas zou kunnen laten splinteren. Dus nee, mijn katten zijn onschuldig en leven ook nodg ;)

En inderdaad, ndsc heeft het goed. Door het warme weer heb ik enorm veel problemen om goed mijn slaap te kunnen pakken. Gemiddeld 4 uur slapen is meer regel dan uitzondering. In het ergste geval heb eens 2 uurtjes slaap gehad. :x Die ene woensdag lag ik daarom al zo rond 22:00 uur in mijn bed en was dus redelijk snel vertrokken. Ik ben blij dat ik er zo vroeg in lag, ik was behoorlijk fit toen ik om 5:30 mijn bed uitmoest :P

Wat betreft de hoe en wat, dat is voor mij onduidelijk. Ik zou niet weten waarom het glas kapot is gegaan. En zoals eerder aangegeven, voorheen heeft er een grote Sony breedbeeld CRT TV opgestaan (bijna 2 jaar zelfs) van om en de nabij 85CM. Deze was zo zwaar, dat je hem in je eentje gewoon niet kon tillen. En hoe en waarom ik de TV zo heb aangetroffen, volgens mij is de uitleg van NielsTn wel zo'n beetje compleet en ook precies mijn gedachte. En de reden waarom ik 2 uur ben bezig geweest, is mede omdat ik eerst alle apparatuur moest weghalen en ook mijn meubels moest verplaatsen alvorens ik kon beginnen met opruimen. Bovendien lijkt het alsof het glas uit relatief kleine stukjes bestaat, dat was dus inderdaad zo en het lag dan ook overal! Gewoon een takkewerk om het op te ruimen en dan kom je zaterdagavond nog meer glas tegen...

En ja, ik heb het geregeld via mijn inboedelverzekering. Ik heb toen expliciet aangegeven dat ze ook mijn audio/tv/computer apparatuur moeten meenemen in deze verzekering (verzekeringsagent is daarvoor ook bij mij langsgeweest). Dan maar liever iets meer betalen bovendien ben ik blij met deze verzekering, gezien de snelheid hoe alles is afgehandeld. Ik heb dus ondertussen mijn toegekende schadebedrag mogen ontvangen (eigenlijk alles minus 50 Euro eigen risico) dus ben druk bezig met het zoeken naar een vervanging voor mijn TV meubel (zonder glas dit keer :P), TV zelf en moederbord :)

Door Tweakers user eXisTa, vrijdag 21 augustus 2009 08:58

So dan, dat is knap zonde man! Wel even schrikken... heb je ook foto's van de tv-hoek voor dit incident.

Door Tweakers user nwagenaar, vrijdag 21 augustus 2009 09:04

@eXisTa

Ik heb een foto van de setup toegevoegd, zoals deze als sinds februari is opgezet, aan deze post ;)

@Snake

Ik weet toch echt wel bijna zeker dat ik niet heb gedanst op die glasplaat. Voor zover ik weet, werd ik wakker in bed en heb ik geen problemen met slaapwandelen :P

[Reactie gewijzigd op vrijdag 21 augustus 2009 09:09]


Door Tweakers user himlims_, vrijdag 21 augustus 2009 09:48

Fucked up;

ik heb nog wel ene tv voor je geen plasma; ouder model van daewoo (?)

Door Tweakers user swartzkip, vrijdag 21 augustus 2009 09:52

idd voorover gekanteld, je ziet de poten van de tafel in het scherm :D wel zuur zeg!

Door Tweakers user KiPKaKDutcH, vrijdag 21 augustus 2009 11:21

Bah, dan schrik je idd erg goed. Ik schrok ook best toen me monitor zwart werd en het ledje begon te knipperen. En toen er een goeie rookwolk uit kwam. 3 dagen in de stank gezeten :+ Wel gratis een nieuwe van LG gekregen :9~

Hier beneden staat een 55cm CRT bak ook op een glasplaat. Van Leen Bakker :X Hoop niet dat die door krakt, want er staat een Wii onder en een BD speler onder :9

Door Tweakers user lijphoofd, vrijdag 21 augustus 2009 14:53

Als ik jou was zou ik toch voor een Panasonic gaan. Imo kan LG het bij beeldkwaliteit nog lang niet redden bij Panasonic. Ook een Philips of Sony niet tov Panasonic for that matter. Ik vind Panasonic de beste prijs / kwaliteit verhouding hebben (Pioneer en Loewe zijn uiteraard beter maar ook onbetaalbaar ^^).

Maar goed, ieders ogen zijn anders. Kijk vooral naar de schermen zelf in winkels en staar je niet bloot op contrastratio's e.d. op internet...

Door Tweakers user KiPKaKDutcH, vrijdag 21 augustus 2009 17:50

@lijphoofd: Ik had het over mijn monitor, toen die opfikte. Misschien een vliegje :+

Door Tweakers user Jan304, vrijdag 21 augustus 2009 20:02

Bovendien lijkt het alsof het glas uit relatief kleine stukjes bestaat, dat was dus inderdaad zo en het lag dan ook overal! Gewoon een takkewerk om het op te ruimen en dan kom je zaterdagavond nog meer glas tegen...
Wat ik uit de foto kan afleiden lijkt het me om veiligheidsglas te gaan dat de eigenschap heeft te versplinteren om zo verwondingen tegen te gaan. Dit gedrag heeft ook zo zijn nadelen, wat je ook hebt kunnen ondervinden. Zo breekt het hele glas in kleine stukjes waarbij gewoon glas misschien zelfs nog niet doorgebroken zou zijn.

Zo was er onlangs een constructiefout bij een auto waardoor het panoramisch glas in duizend stukjes brak omdat er een scherpte kant tegen tikte... Tja...

Veel succes overigens met je zoektocht naar een nieuwe televisie. Altijd leuke bezigheid :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 21 augustus 2009 20:03]


Reageren is niet meer mogelijk