Eindelijk een nieuwe TV en een nieuwe tv-meubel!

Door nwagenaar op maandag 21 september 2009 00:56 - Reacties (14)
Categorie: Onzin, Views: 7.490

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen, heb ik een klein ongelukje gehad met mijn TV en bijbehorende tv-meubel. Behalve de schade aan deze zaken, bleek ook mijn moederbord, grafische kaart en mijn cordless desktop het niet te hebben overleeft.

Nou ja, gelukkig heb ik een uitmuntende inboedelverzekering en uiteindelijk heb ik binnen enkele dagen het volledige bedrag (minus een bescheiden eigen risico van § 50,-) gekregen van de verzekering. Al met al, is dit dan ook perfect afgehandeld :)

Nadat ik het geld heb gekregen, was het tijd om te kijken naar een nieuwe TV en een stevige tv-meubel (ja, zonder glas dus). Het moeilijkste bleek toch wel de tv-meubel te zijn, want bij de Mediamarkt heb ik al mijn mogelijkheden kunnen zien. Na de kwaliteit te hebben vergeleken - voor zover dat mogelijk was - had ik een beter gevoel bij de LG 42PQ6000 als het ging om specificaties en beeldkwaliteit. Helaas wil de Mediamarkt voor deze TV § 799,- terwijl ik hem voor rond de § 600,- (inclusief verzendkosten) online kon bestellen, je kan dus wel nagaan wat ik heb gedaan ;) Voor mijn nieuwe tv-meubel ben ik ongeveer 4 winkels langsgeweest en met een meetlint in de hand heb ik diverse mogelijkheden bekeken. Het probleem is, is dat mijn mediacenter behuizing ong. 45CM diep is. Tel daarbij nog de diverse abels op en je zit zo aan een minimale diepte van 50CM. Uiteindelijk heb ik mijn meubel kunnen vinden bij de Leenbakker. Dus vervolgens ben ik Zwolle in gegaan en heb de desbetreffende meubel bekeken, alleen bleek hij een extra steenpunt te hebben waardoor de hoogte van mijn mediacenter een probleem zou kunnen vormen. Mijn tweede keuze was er ook en op voorraad en de lengtes waren precies goed! Ook bleek de maximale draagkracht 50KG te zijn en terwijl mijn nieuwe TV zo rond de 30KG is, kortom dit moet dit dus ook ruim voldoende zijn en zorgen dat ik niet weer mijn TV op de grond vind :P.

Uiteindelijk heb ik mijn meubel op zaterdag in elkaar gezet en de maandag daarop werd mijn TV afgeleverd. Gelukkig had ik nog een spare moederbord en bijbehorende videokaart nog als back-up liggen, dus mijn mediacenter was ook zeer vlot weer online. Met dit als resultaat:

http://www.xs4all.nl/~shalafi/htpc/P9070124.JPG


Ok, tijdens het nemen van de foto zie je scheve deurtjes. Dat is ondertussen al aangepast. Ook die mooie groene kabel is ook ondertussen vervangen voor een powerline verbinding. Maar alles werkt en ik kan weer mediabestanden afspelen en TV kijken, dit keer allemaal vanuit XBMC (testen met de pvr-branch icm VDR).

Uiteindelijk ben ik toch enorm blij dat ik weer mijn 55CM Samsung 4:3 LCD-TV weer kan terugzetten in de slaapkamer. Want het beeld is echt te klein als je een 42" Plasma TV gewend bent :+

Volgende: Kun je een keer goed slapen, vind je dit om half 6 in de ochtend.. 08-'09 Kun je een keer goed slapen, vind je dit om half 6 in de ochtend..

Reacties


Door Tweakers user Kazu, maandag 21 september 2009 01:11

Leuk om te lezen wat het uiteindelijke resultaat is geworden. Je hebt er verstandig aan gedaan om af te stappen van glazen meubels ;)

Nu maar hopen dat je katten het ook eens zullen zijn met je nieuwe tv, zal je zien dat het toch niet het glas was :+

Door Tweakers user himlims_, maandag 21 september 2009 09:33

die stikkertjes links onderin de tv had ik er direct af gehaald, vind t'nu al storend :X

maar leuk kastje!

Door Tweakers user Attitude, maandag 21 september 2009 09:55

nice setupje weer :) Welke verzekering heb je trouwens? Die van mij (Unigarant) melde mij dat ik moet uitgaan van 50% nieuwwaarde - eigenrisico nu mijn appratuur is gegapt door iemand die vond dat hij het beter kon gebruiken.

Door Tweakers user donquix, maandag 21 september 2009 10:56

@himlims_
Ik snap ook niet dat de fabrikanten er steeds stickertjes opplakken, doe dat lekker op het winkelmodel zou je toch denken?

Door Tweakers user endness, maandag 21 september 2009 11:42

Nog erger zijn de sticker - aanplakbiljetten - op laptops. De halve laptop is soms bedekt onder die dingen. Bij mij zijn ze 't eerste wat ik eraf haal!

Door Tweakers user Puch-Maxi, maandag 21 september 2009 13:01

Wat een slechte beeldkwaliteit ?

Door Tweakers user Hahn, maandag 21 september 2009 13:02

Waar slaat het op dat jouw blog ineens honderden views per minuut lijkt te krijgen?

Door Tweakers user Kettrick, maandag 21 september 2009 15:38

@Mute

Leedvermaak noemen we dat ;)..

Door Tweakers user sharvinz, maandag 21 september 2009 17:27

Meubeltje heb ik ook :P
Let wel op laat geen kleine kinderen met die deurtjes spelen gaan ze snel van kapot.

Door Tweakers user Soldaatje, maandag 21 september 2009 18:50

Wat een kleine speakertjes, dat kan niet goed klinken, dus doe die maar weg en zet je tv iets naar voren.

Door Tweakers user Hahn, dinsdag 22 september 2009 17:51

@Mute

Leedvermaak noemen we dat ;)..
Nee, ineens honderden views in een korte tijd krijgen is geen leedvermaak, of komt leedvermaak in korte bursts volgens jou?

Vandaag heeft deze blog ineens ook weer iets van 500 views in korte tijd gehad, terwijl ie de rest van de dag amper hits erbij krijgt. Klopt dus niet echt allemaal.

Door Tweakers user nwagenaar, woensdag 23 september 2009 12:40

die stikkertjes links onderin de tv had ik er direct af gehaald, vind t'nu al storend

maar leuk kastje!
Het stikkertje links onderin is er natuurlijk al vanaf. Deze foto is namelijk, enkele minuten na het plaatsen gemaakt.
nice setupje weer Welke verzekering heb je trouwens? Die van mij (Unigarant) melde mij dat ik moet uitgaan van 50% nieuwwaarde - eigenrisico nu mijn appratuur is gegapt door iemand die vond dat hij het beter kon gebruiken.
In dit geval is de inboedelverzekering bij Nationale Nederlanden. Alleen mijn (onafhankelijke) verzekeraar heeft het verder geregeld. Dus ik bel hun, zij regelen het verder.
Wat een slechte beeldkwaliteit ?
Het gevolg van een flitser, DVB-T en het anti-reflecterende glas wat ervoor zit. Kan er weinig aan doen. Maar het beeld is uitmuntend, zeker in combinatie met DVB-S2 :)
Wat een kleine speakertjes, dat kan niet goed klinken, dus doe die maar weg en zet je tv iets naar voren.
Die komen nog op een aparte standaard en worden aan de zijkant gezet. En het geluid is echt hard zat, ze zijn namelijk een klein gedeelte van een Logitech Z5450 speaker-set. Bovendien is mijn woonkamer niet al te groot en meer dan voldoende voor mij.
Nee, ineens honderden views in een korte tijd krijgen is geen leedvermaak, of komt leedvermaak in korte bursts volgens jou?

Vandaag heeft deze blog ineens ook weer iets van 500 views in korte tijd gehad, terwijl ie de rest van de dag amper hits erbij krijgt. Klopt dus niet echt allemaal.
In plaats van met vage verwoordingen te komen, zeg eventjes wat je nu precies bedoeld. Als je denkt dat ik wat vreemde dingen laat doen zodat mijn blog en/of postings op een hogere ranglijst komt te staan, daaar hoef jij je niet druk over te maken. Sowieso, ik heb niet eens zoveel vrienden die het voor elkaar krijgen om eventjes 500 views in korte tijd te realiseren :P

Eigenlijk scheelt het mij niet of deze blog nu boven- of onderaan komt te staan. Anders zou ik wel wat meer moeite doen dan 1 post per maand, niet? ;)

Door Tweakers user Hahn, woensdag 23 september 2009 14:24

Vage verwoordingen? Volgens mij ben ik vrij duidelijk geweest dat ik het verdacht vind dat je soms ineens zoveel hits krijgt. En je hoeft geen 500 vrienden op te trommelen om 500 hits te krijgen, dat kan ook op andere manieren.

En meer blogs per maand betekent niet meer hits, met 1 blog per maand kan je net zoveel hits per blog krijgen als met 30 blogs per maand.

Door Tweakers user nwagenaar, woensdag 23 september 2009 16:45

@Mute

Nu zeg je dus gewoon duidelijk dat je het verdacht vindt, dat ik zoveel hits krijg. Tja, het is maar waar jij je druk over kan maken. Ik maak mij daar dus gewoon niet druk om. En het scheelt mij niet of ik nu 1 of 100 view krijg. Nou ja vooruit, 1 is wel heel erg laag. Ik ga toch voor minstens 5 views :P

Als je denkt dat het vreemd is, dan moet je het maar melden aan een mod oid in plaats van dit te verkondigen in een reactie. Overigens lijkt het aantal views overeen te komen met de andere postings op mijn blog :


code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Titel Views 
Windows gebaseerde HTPC software, 1 jaar later 3470 
Kun je een keer goed slapen, vind je dit om half 6 in de ochtend.. 2584 
Eindelijk een nieuwe TV en een nieuwe tv-meubel! 2224 
Mijn VDR configuratie in actie 2136 
Ok, je hebt de discussie gewonnen! 2010 
HTPC's: DVB-S2, multimedia en goede Windows software? Think again! 1452 
De entertaiment industrie anno 2009 en mijn beeld op de toekomst 1395 
Totaal 15271

[Reactie gewijzigd op woensdag 23 september 2009 16:49]


Reageren is niet meer mogelijk