Eindelijk een nieuwe TV en een nieuwe tv-meubel!

Door nwagenaar op maandag 21 september 2009 00:56 - Reacties (14)
Categorie: Onzin, Views: 7.490

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen, heb ik een klein ongelukje gehad met mijn TV en bijbehorende tv-meubel. Behalve de schade aan deze zaken, bleek ook mijn moederbord, grafische kaart en mijn cordless desktop het niet te hebben overleeft.

Nou ja, gelukkig heb ik een uitmuntende inboedelverzekering en uiteindelijk heb ik binnen enkele dagen het volledige bedrag (minus een bescheiden eigen risico van ¤ 50,-) gekregen van de verzekering. Al met al, is dit dan ook perfect afgehandeld :)

Nadat ik het geld heb gekregen, was het tijd om te kijken naar een nieuwe TV en een stevige tv-meubel (ja, zonder glas dus). Het moeilijkste bleek toch wel de tv-meubel te zijn, want bij de Mediamarkt heb ik al mijn mogelijkheden kunnen zien. Na de kwaliteit te hebben vergeleken - voor zover dat mogelijk was - had ik een beter gevoel bij de LG 42PQ6000 als het ging om specificaties en beeldkwaliteit. Helaas wil de Mediamarkt voor deze TV ¤ 799,- terwijl ik hem voor rond de ¤ 600,- (inclusief verzendkosten) online kon bestellen, je kan dus wel nagaan wat ik heb gedaan ;) Voor mijn nieuwe tv-meubel ben ik ongeveer 4 winkels langsgeweest en met een meetlint in de hand heb ik diverse mogelijkheden bekeken. Het probleem is, is dat mijn mediacenter behuizing ong. 45CM diep is. Tel daarbij nog de diverse abels op en je zit zo aan een minimale diepte van 50CM. Uiteindelijk heb ik mijn meubel kunnen vinden bij de Leenbakker. Dus vervolgens ben ik Zwolle in gegaan en heb de desbetreffende meubel bekeken, alleen bleek hij een extra steenpunt te hebben waardoor de hoogte van mijn mediacenter een probleem zou kunnen vormen. Mijn tweede keuze was er ook en op voorraad en de lengtes waren precies goed! Ook bleek de maximale draagkracht 50KG te zijn en terwijl mijn nieuwe TV zo rond de 30KG is, kortom dit moet dit dus ook ruim voldoende zijn en zorgen dat ik niet weer mijn TV op de grond vind :P.

Uiteindelijk heb ik mijn meubel op zaterdag in elkaar gezet en de maandag daarop werd mijn TV afgeleverd. Gelukkig had ik nog een spare moederbord en bijbehorende videokaart nog als back-up liggen, dus mijn mediacenter was ook zeer vlot weer online. Met dit als resultaat:

http://www.xs4all.nl/~shalafi/htpc/P9070124.JPG


Ok, tijdens het nemen van de foto zie je scheve deurtjes. Dat is ondertussen al aangepast. Ook die mooie groene kabel is ook ondertussen vervangen voor een powerline verbinding. Maar alles werkt en ik kan weer mediabestanden afspelen en TV kijken, dit keer allemaal vanuit XBMC (testen met de pvr-branch icm VDR).

Uiteindelijk ben ik toch enorm blij dat ik weer mijn 55CM Samsung 4:3 LCD-TV weer kan terugzetten in de slaapkamer. Want het beeld is echt te klein als je een 42" Plasma TV gewend bent :+

Kun je een keer goed slapen, vind je dit om half 6 in de ochtend..

Door nwagenaar op donderdag 20 augustus 2009 23:07 - Reacties (29)
Categorie: Onzin, Views: 13.316

Op donderdag 6-8 werd ik om half 6 behoorlijk opgeschrikt door een enorme knal en lawaai. Aangezien ik twee katten heb, was het mogelijk dat zij een prullenbak omgegooid hadden of iets dergelijks. Dus hup mijn bed uit en even kijken wat er precies is gebeurd. Bij controle van de keuken zag ik niks, vervolgens liep ik de woonkamer binnen en stapte direct in glas. Hmmm... Glas, dus ik bekeek mijn ramen het viel mij op dat ik een lege hoek had waar die avond daarvoor toch zeker een Panasonic plasma had gestaan. Bij een blik over mijn tafeltje heen kreeg ik de schrik van mijn leven, was ik direct wakker en kwamen er een aantal woorden uit die ik maar niet zal herhalen :P

Om even aan te geven wat ik die ochtend aantrof, kijk en huiver:

http://www.xs4all.nl/~shalafi/kapot/P8060120_klein.JPG


Deze foto is gemaakt voor mijn verzekeringsmaatschappij omdat de hoeveelheid glas gewoon abnormaal was. En voor degene die het nog niet echt snappen, boven op mijn TV meubel had een glasplaat moeten zitten :+ Hoe of wat is mij geheel onduidelijk, maar het gewicht kan het niet zijn geweest. Voorheen heeft hier een Sony 16:9 CRT televisie opgestaan die een groter gewicht had dan mijn voormalige Panasonic.

Kortom, na het één en ander verplaatsen was het tijd om de boel schoon te maken. Ik heb circa een halve vuilniszak vol met glasafval en in totaal ben ik 2 uur bezig geweest om alles weg te halen. Bij een volgende stofzuigeractie op zaterdag, kwam ik er zelfs nog wat tegen, het zat werkelijk overal. Uiteindelijke schade was:

- Panasonic Plasma TH-42PX80
- XFX Geforce 9400 die na deze actie niet meer in mijn mediacenter zat
- Moederbord (kortsluiting)
- HQ HDMI kabel (uiteinden was losgerukt)
- TV meubel

Tijd om de verzekering te bellen en het geheel door te geven. Ik had een bezoekje verwacht van de expert, maar klaarblijkelijk was de volgende foto voldoende om dit niet te doen en de door mij aangegeven schadebedrag, toe te kennen:

http://www.xs4all.nl/~shalafi/kapot/P8140124_klein.JPG


Nu is dit nu een paar dagen geheel geregeld en ik moet het doen met mijn oude Samsung 4:3 LCD TV van 55 CM en een oude DVB-S receiver ( ;( ) dus tijd genoeg om in die tussentijd te kijken naar een nieuwe TV meubel met een minimale diepte van 55CM (al gevonden bij Ikea) en een vervanging voor mijn voormalige TV. Aangezien dat ik een Panasonic TH-42PX80 had, leek mij hetzelfde model een goed idee. Maar de levertijden zijn ronduit slecht, dus misschien zou het de opvolger kunnen worden in de vorm van de Panasonic TX-P42X10. Maar eigenlijk staat mij het model niet echt (ik moet hem IRL nog zien) aan, dus bij mijn zoektocht heb ik een mogelijk alternatief gevonden in de LG 42PQ6000. Aankomende zaterdag maar eens kijken of ik voor een goede prijs één van deze drie kan verkrijgen.

Dus hopelijk dat ik volgende week dan foto's kan laten zien van mijn nieuwe en verbeterde setup :) Maar voor nu even de foto hoe het eruit zag voor deze belabberde donderdag ochtend:

http://www.xs4all.nl/~shalafi/kapot/P4150077_klein.JPG

Ok, je hebt de discussie gewonnen!

Door nwagenaar op vrijdag 5 juni 2009 23:48 - Reacties (17)
Categorie: Onzin, Views: 4.530

Goed, de afgelopen paar dagen had ik met iemand een toch wel zeer leuke discussie die in eerste instantie ging over het bezoek van een Jehova Getuige en dat ik er geen geduld voor hen had om met hun te praten. Uiteindelijk ontspoorde de correspondentie in een discussie. Hoe of wat, laat ik even buiten deze posting, maar het was behoorlijk netjes en niet grievend voor de Christelijke medemens die op deze Aarde rondlopen. Wij hebben ons beide zeer goed gedragen wat dat betreft ;)

Alleen jammer dat ik deze discussie dus grandioos heb verloren. Maar uiteindelijk bleek er een voorwaarde te zitten aan deze discussie, als ik zou verliezen moest ik mijn verlies bekend maken aan de buitenwereld. :+ So, here it goes:

Je hebt gewonnen en iedereen kan dit nu lezen ;) Gefeliciteerd met je overwinning en geniet er niet te lang van!

En aub niet te veel nadenken over deze non-informatieve post. Maar belofte maakt schuld en dit leek mij toch een goede manier om het bekend te maken :P